Thursday Jan 18, 2024

Van gewoon naar geniaal: het belang van creativiteit voor het inrichten van jouw leven - Aflevering 2 in de podcastserie met Seger Terpstra

"Van Gewoon naar Geniaal: Het Belang van Creativiteit voor het Inrichten van Jouw Leven." 

 

Welkom terug bij de tweede aflevering van de podcastserie met Seger Terpstra. In deze aflevering gaan we dieper in op de rol van creativiteit in het bewandelen van je eigen pad en het vormgeven van jouw leven.

 

We hebben het over de overgang van het aanbieden van diensten naar het vinden van oplossingen, en hoe een boek een belangrijk instrument kan zijn om dit te bereiken. Fleur, die zichzelf beschrijft als een "creatieve jurist," deelt haar persoonlijke reis van het willen verbeteren van de wereld, het sterker maken van mensen en het creëren van impact. In 2011 begon zij als ondernemer, ondanks de scepsis van anderen die haar voor gek verklaarden. Zij ontdekte dat ondernemerschap ruimte bood voor creativiteit en dat haar holistische benadering van het leven verschilde van de benadering van conventionele juristen.

 

We duiken dieper in op het belang van creativiteit en het idee van creëren zonder specifiek doel. Dit is waar de mooiste ideeën vaak ontstaan, en Fleur benadrukt het plezier van simpelweg creëren. Seger deelt inzichten over de "flow" van creativiteit en waarom dit vaak 's nachts of in momenten van stilte optreedt, waarbij hij de oneindige ruimte tussen wat er is en wat er niet is benadrukt.

 

Daarnaast bespreken we het evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke energieën in ons leven en waarom het belangrijk is om beide aspecten te omarmen. Seger vertelt meer over de absurdistische kant van het leven door middel van dans en drag daarmee wordt deze podcast ook een pleidooi voor meer ruimte voor creativiteit in de saaie Nederlandse cultuur.

 

We concluderen dat authenticiteit gelijkstaat aan impact, waarbij we onderzoeken waarom het belangrijk is om ons ware zelf te zijn. We raken ook onderwerpen aan zoals deeleconomie, duurzaamheid van kunstmatige intelligentie en de kracht van het proberen om het goede te doen.

 

We wensen je veel luisterplezier! En heb je een vraag voor ons? Laat hem dan achter in de comments op onze socials.Links:

—----

 

Ik ben jurist  en gespecialiseerd in onderwijsrecht en hoogbegaafdheid. Wil je meer weten? Kijk dan op mijn eigen website https://tinyurl.com/3wzbuffn 

 

Je kunt je daar ook opgeven voor de nieuwsbrief, dan ontvang je GRATIS het dossier "hoogbegaafdheid en onderwijsrecht" in je mail.

 

Of voor interessante blogs over onderwijsrecht op https://tinyurl.com/28vjefh7 

 

Wil je mijn boek 'Hoogbegaafde kinderen leren vanzelf' bestellen? Dat kan via: https://tinyurl.com/ycxrsm8k 

 

Of de online masterclass passend onderwijs volgen: https://tinyurl.com/52vakry7  

 

Een consult boeken kan via: https://tinyurl.com/554ecnmb 

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320