Friday Dec 29, 2023

Het einde van zelfcensuur - Aflevering 1 in de podcastserie met Seger Terpstra

In de allereerste aflevering van deze podcastserie met Seger Terpstra  duiken we diep in het persoonlijke verhaal van Seger, waarin hij openhartig spreekt over de frustraties en uitdagingen die hij heeft ervaren in zijn leven. Een van de meest ingrijpende momenten was zijn ervaring van mishandeling op school door een leerkracht, een gebeurtenis die hem nog steeds bijblijft. Seger deelt hoe hij zich in die periode onbegrepen en onveilig voelde.

In de aflevering verkennen we het belang van het omgaan met moeilijke situaties, en hoe bij een gebrek aan passend onderwijs de echte problemen vaak worden genegeerd. Daarnaast vertelt Seger over hoe het gebruik van ADD-medicatie zijn eetlust en levenslust beïnvloedde, en hoe hij uiteindelijk neurodiversiteit accepteerde als een integraal deel van hemzelf.

Een ander belangrijk thema dat we bespreken is het verwerken van emoties, en hoe dit langzamer verloopt dan het verwerken van intellectuele kennis. 

Daarnaast worden interessante onderwerpen zoals uitzonderlijke begaafdheid (IQ 145+), zelfacceptatie en het bekijken van het leven vanuit verschillende perspectieven behandeld. Seger put hierbij inspiratie uit de Gene Keys. 

Fleur komt tot de conclusie dat het belangrijk is om het leven te omarmen en vertrouwen te hebben in de natuurlijke ontwikkeling van de dingen. Samen bespreken we hoe het leven bedoeld is om continu lessen te leren en toe te passen.

De aflevering sluit af met een krachtige boodschap om geen zelfcensuur toe te passen  en niet te wachten op perfectie. Het delen van jezelf met de wereld draagt daarmee bij aan groei en zelfacceptatie.

---------------------------------

Links:

—--

Ik ben jurist  en gespecialiseerd in onderwijsrecht en hoogbegaafdheid. Wil je meer weten? Kijk dan op mijn eigen website https://tinyurl.com/3wzbuffn 

 

Je kunt je daar ook opgeven voor de nieuwsbrief, dan ontvang je GRATIS het dossier "hoogbegaafdheid en onderwijsrecht" in je mail.

 

Of voor interessante blogs over onderwijsrecht op https://tinyurl.com/28vjefh7 

 

Wil je mijn boek 'Hoogbegaafde kinderen leren vanzelf' bestellen? Dat kan via: https://tinyurl.com/ycxrsm8k 

 

Of de online masterclass passend onderwijs volgen: https://tinyurl.com/52vakry7  

 

Een consult boeken kan via: https://tinyurl.com/554ecnmb 

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320