Sunday Jan 22, 2023

LeerRecht - Aflevering 2 in de serie Hoogbegaafde Kinderen leren vanzelf

In deze aflevering "Leerrecht", gaan Fleur Terpstra en Renata Hamsikova met elkaar in gesprek. Ze hebben het over de keuzes die je als ouder kunt maken om je niet te laten leiden, maar zelf de leiding te nemen als het niet goed gaat met je kind. Dit kun je alleen doen als je je ook verdiept in de rechten van je kind. Je kind heeft recht op leren, en dat is wat anders dan de welbekende leerplicht...

In deze aflevering:
- is de school verplicht een verslag van een observatie te maken?
- wat is een OPP en is het verplicht?
- over de mogelijkheden van thuisonderwijs;
- kun je van school passen onderwijs verwachten, heeft je kind er recht op en wie is verantwoordelijk?

Fleur Terpstra is onderwijsjurist en staat ouders van hoogbegaafde kinderen bij. Binnenkort verschijnt haar eerste boek met de gelijknamige titel "Hoogbegaafde kinderen leren vanzelf". Bekijk ook haar website https://fleurterpstra.com voor meer informatie en om je aan te melden voor de Masterclass en de nieuwsbrief.

Renata Hamsikova is specialist uitzonderlijke begaafdheid. Zij is onder andere auteur van het boek "Intens, Authentiek en Vrij". Ook geeft zij cursussen en counseling aan ouders en jongeren. Bekijk ook haar website: https://ieku.nl

Als je meer wilt weten over de Masterclass van Fleur Terpstra waar we het in de podcast over hebben: deze vindt plaats op 7 februari 2023. Meer informatie en inschrijven kan via: https://tinyurl.com/4fahmfy7.

Op de website Terpstra Legal https://tinyurl.com/3r4ux6zj vind je informatie over het werk van Fleur en haar blog over passend onderwijs.

Wil je meer podcasts over hoogbegaafdheid horen? Dat kan via de website van Renata Hamsikova: https://tinyurl.com/y7e925k5. Ook kun je haar boek: Intens, authentiek en vrij https://tinyurl.com/yc5nyee4 bestellen.

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20230822